Huisregels

Veiligheid
Onderaan dit schrijven heb ik een aantal welbekende veiligheidsregels genoteerd. Houdt deze in acht.
Klei- en steenstof van een aantal steensoorten zijn schadelijk. Stof van andere steensoorten kan irriterend zijn voor de luchtwegen. Het is daarom aan te raden met steen zo veel mogelijk buiten te werken. Binnen in het atelier wil ik dat er zo min mogelijk gestoft wordt. Er staan 2 speciale stofzuigers. Je steen ook niet met een kwast afstoffen. Voorkom stofwolken. De stofzuigerslang is 5 mtr. lang. Met een borstel op de zuigmond gaat ’t veel beter. Na afloop je werkplek zonodig zuigen.
Voor ons aller bestwil!!!

Diversen
– Alle gereedschap weer terug leggen op de plaats waar je het vandaan hebt.
– Gebruik het juiste gereedschap
– Er is speciaal gereedschap voor de harde steensoorten. (blauw/rood)
– Gereedschap voor de zachte en middelharde steensoorten (blauwe tape) absoluut niet voor de harde steensoorten gebruiken. Andersom…de blauw/rood gemarkeerde raspen en beitels voor de zachte steensoorten gebruiken mag wel, maar dat kan betekenen dat degene die met harde steen werkt voor gaat….!!!!
– “Vervuiling” in speksteen is soms zeer hard (kwarts). Direct stoppen en speciaal gereedschap voor de harde steensoorten gebruiken anders is het gereedschap direct bot.- Na afloop alles weer opruimen en je werkplek schoonmaken.
– Klei/gipshanden eerst in een emmer schoonspoelen. (ivm verstopping)
– Werkstukken in het ‘’werkstukkenrek’’ plaatsen, met stikker en naam, “in het vak waar ze het best passen”.
– Werkstukken als ze klaar zijn, zo snel mogelijk meenemen.
– Kleivoorraad van de cursisten van stikker en naam voorzien in het speciaal daarvoor ingerichte ‘’klei-rek’’ en in het het schap van je groep.